085-3030034

Ontwikkelroute Financieel Adviseur A (PPB159)

Start jij in je nieuwe rol van Financieel Adviseur A, of ben je al werkzaam in deze rol maar mis je praktische en theoretische onderbouwing? Dan is deze training, ontwikkeld in samenwerking met Rabobank Nederland de juiste start. Deze training bestaat uit 7 virtuele dagdelen en 4 klassikale dagdelen ( 2 hele dagen)

In deze ontwikkelroute wordt de vertaalslag gemaakt van de reeds opgedane basiskennis naar de praktische toepassing die nodig is om een klant op het gebied van Wonen goed te kunnen adviseren. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande hypotheekklanten van de Rabobank.


Na afronding van deze ontwikkelroute

 • ben je in staat de klant te informeren over starters- en koopoplossingen
 • kun je de klant informeren over de thema’s Duurzaamheid en Langer zelfstandig wonen en de financiële oplossingen die hierbij horen
 • ben je in staat een goed oriëntatiegesprek, inventarisatiegesprek en adviesgesprek volgens de Livelab methode te voeren.
 • kun je voor alle klanttypes een oriëntatiegesprek met behulp van het Rabobank Hypotheek Dossier (RHD) voeren
 • ben je in staat om zowel in de spreekkamer, via het Videogesprek als telefonisch de meest voorkomende vragen af te handelen voor Wonen
 • kun je de meest voorkomende Beheertaken rondom Wonen oppakken en uitvoeren.


Deze ontwikkelroute bestaat uit een traject van 5 blokken met een doorlooptijd van 15 weken. De route wordt afgetrapt met twee webinars (blok 0) en afgesloten met een virtuele Wrap up. Tussen de blokken zit ongeveer 2 weken. Deze route is praktisch ingestoken met voorbereidingsopdrachten, tussentijdse opdrachten, passende casuïstiek en veel praktijkgerichte opdrachten, zowel in een virtuele als klassikale omgeving en op jouw eigen werkplek. Deze opdrachten, intervisie en het leren van elkaar beslaan een groot deel van je werkweek.

 • Blok 0: Kick off; via twee webinars krijg je uitleg over het traject en kun je vragen stellen aan de trainer.
 • Blok 1: De klantreis Wonen, jouw rol hierin en oriëntatiegesprekken. Dit is een klassikale bijeenkomst.
 • Blok 2: Vervolg Oriëntatiegesprek en Duurzaamheid. Dit is een virtuele sessie.
 • Blok 3: Het Inventarisatie- en het Adviesgesprek Wonen. Twee sessies, een virtuele en een klassikale.
 • Blok 4: Rapport Lenen&Wonen, passend advies en explain. Beheer Wonen. Dit is een virtuele sessie.
 • Blok 5: Vervolg beheer Wonen. Virtuele sessie.
 • Wrap up: Voor openstaande vragen en afronding gezamenlijke traject. Virtuele sessie.


Doelgroep

Ben je een startende Financieel Adviseur A of doorstromer, heb je -als starter- het Introductieprogramma nieuwe instroom Lokale banken | Specialistenteams afgerond én ben je in het bezit van het diploma Wft Basis (ong. 58 uur zelfstudie/examen) en Hypothecair Krediet (ong. 73 uur zelfstudie/examen) dan mag je je inschrijven voor deze ontwikkelroute.

SBU

SBU contacturen: Virtueel via Teams 28 uur. Klassikaal 16 uur.

SBU zelfstudie: 100 uur (inclusief alle (werkplek)opdrachten

Inschrijven

Deze opleiding is alleen te boeken via het HR portaal van Rabobank met cursuscode: PPB159. Voor inschrijvingen en locatieoverzicht kun je contact opnemen met HR Learning.

Voor meer informatie over de inhoud van de training, eventuele maatwerkmogelijkheden voor een team, neem dan contact met ons op via leren@matchandmoreopleidingen.nl of 085-3030034. We helpen je graag een juiste keuze te maken.
Inschrijven voor deze opleiding is alleen mogelijk via het Leerportaal op het Raboweb.