085-3030034
Maatwerk voor Team- en organisatieverandering

Collectieve Ambitie | Teamcoaching

Als HRD-consultants zijn wij gespecialiseerd in het helpen transformeren van het bedrijfsleven naar levende bedrijven. Daarbij ligt onze focus op het adviseren, coachen, trainen, opleiden en begeleiden van professionals, zodat zij zichzelf en/of hun team optimaal kunnen ontwikkelen. Maar wat betekent het precies? Hoe gaat dat concreet in zijn werk?


Om achter de motivatie van een team te komen, kunnen de volgende vragen worden gesteld:
Waarom ben je lid van dit team? Wat verbindt jou met dit team? Wat is jouw unieke bijdrage aan dit team?
Wat is de gezamenlijke uitdaging en doelstelling? Waarom is dit team in staat om deze uitdaging aan te gaan?

Door het beantwoorden van deze vragen kom je langzaam bij de reden waarom dit team een team is.
Dat is collectieve ambitie!

Als HRD specialist gaan we graag met je in gesprek om te inventariseren waar wij de individuele teamleden kunnen ondersteunen of richting kunnen geven aan hun collectieve ambitie. Door de collectieve ambitie van een team gezamenlijk te beschrijven en er daarna op te sturen is het resultaat veel meer dan de som der delen.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw team, nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen via leren@matchandmoreopleidingen.nl of via telefoonnummer 085-3030034. We helpen je graag.

Tot slot willen we nog een kleine stap verder gaan om het belang van collectieve ambitie en sterke teams onder de aandacht te brengen:

Dr. Jef van den Hout heeft onderzoek gedaan naar teams en onder andere de collectieve ambitie. Hij kwam tot de conclusie dat als alles klopt; de juiste mensen, op de juiste plek, op het juiste moment, er harmonieuze energie ontstaat: ook wel FLOW genoemd. Collectieve ambitie is hier een belangrijk onderdeel van. FLOW is het moment dat het resultaat van de groep meer is dan de som der delen. Je vergeet de tijd, je vergeet de omgeving en je gaat volledig op in je taak. Dit is die kracht.

Bron: www.flowconcepts.nl; Dr. Jef van den Hout